Terrormistenkte fra Brussel-angrepene tatt i Spania

Publisert

Fire personer ble tirsdag 25. april arrestert i Catalonia mistenkt for å ha bidratt til terrorangrepet i Brussel i fjor der 35 mennesker mistet livet. Pågripelsen kommer etter åtte måneder med spaning og tett samarbeid med Belgisk politi. Også fem andre personer med antatt tilknytning til IS skal være pågrepet.

Operasjonen som ble gjennomført av katalansk politi (Mossos d´Esquadra) skjedde i forskjellige kommuner i Barcelona-provinsen om morgenen tirsdag 25. april. I tillegg til de ni arrestasjonene ble det gjort beslag i tolv leiligheter. Det skal være funnet våpen og narkotika og flere datamaskiner med informasjon.

I følge avisen El País er de pågrepne av marokkansk opprinnelse, flere av dem kjenninger av politiet fra narkohandel og organisert kriminalitet. Alle skal ha hatt bopel i Spania, men har kunnet bevege seg mellom forskjellige land i Europa.

Politioperasjoner utført av spansk og marokkansk politi ble samtidig gjennomført i Marokko med gjennomsøkning av leiligheter som kan knyttes til de arresterte.

De pågrepne mistenkes for å ha tilknytning til Den islamske staten (IS). Fire av dem skal være knyttet til terrorangrepene i Brussel den 22. mars 2016, der koordinerte eksplosjoner ved Brussels lufthavn og metro drepte 35 mennesker (inkludert tre av gjeningsmennene), mens 300 personer ble skadet.

Politiet har så langt ikke opplyst hvilken rolle de fire mistenkte skal ha hatt i Brussel-angrepene.

Så langt i år er 24 personer pågrepet mistenkt for jihadisme og terror i Spania (de siste ni arrestasjonene inkludert). Spania er sammen med Frankrike blant landene i Europa der det gjøres flest pågripelser under mistanke om terrorisme og planlegging av terrorangrep.

Les også: Tar flest “terrorister” i Europa

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter