Taxi-streik i hele regionen

Publisert

Drosjenæringen i Comunidad Valenciana har sett seg lei på at pirattaxier tar jobbene deres. Beregninger fra næringen viser at hele 30 prosent av alle turer kjøres av sjåfører uten lisens. I følge forbundene gjør ikke regionale myndigheter nok for å løse problemene. Fra klokken 9 til 10 om morgenen onsdag 1. juli streiker derfor samtlige av regionens sjåfører. I dette tidsrommet vil det ikke være mulig å få drosje hverken på flyplasser, togstasjoner eller andre steder.

Beregninger drosjenæringen i Valencia har gjort viser at hele 30 prosent av alle turer kjøres av sjåfører uten lisens. Kontrollen med pirattaxier og svart arbeid har i følge forbundene vært for dårlig i mange år. Istedenfor å gjøre noe med problemene har man latt Comunidad Valenciana bli «et sentrum for svindel og korrupsjon» heter det i en uttalelse. Et av de mest berørte stedene er Elche der hovedflyplassen på Costa Blanca ligger (Aeropuerto de Alicante-Elche).

Drosjenæringen håper nå at den nye regionspresidenten Ximo Puig (PSOE) skal ordne opp i problemene og holde sitt løfte om innføring av en ny taxilov (Ley de taxi).

Fra klokken 9 til 10 om morgenen onsdag 1. juli vil det ikke være mulig å få drosje hverken på flyplasser, togstasjoner eller andre steder. Streiken er den første av protester som næringen gjennomfører, men sannsynligvis ikke den siste, skriver avisen Información.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter