Svensk siktet for groteske trippeldrap

Publisert

I dag avsluttes rettssaken mot en svensk mann som er tiltalt for tre drap i Barcelona i 2020. Ett av ofrene hadde 254 sår på kroppen.

Det nest siste rettsmøtet i rettssaken mot John Musetescu Werberg, en svensk mann som er tiltalt for trippeldrap i Barcelona, fant sted i går. Drapene fant sted 20. januar 2020 da den tiltalte var 29 år gammel.

Han er tiltalt for å ha drept de tre personene Héctor Nuñez, Concepción Rosa Díaz og David Camción Rosa Díaz i løpet av en time.

Forsvaret hevder at Musetescu er uskyldig fordi han led av en psykisk lidelse, selv om rettsmedisinske eksperter i forrige uke utelukket at han led av psykiske problemer.

Forsvareren ønsker at straffen, hvis det blir fastslått at han ikke led av en lidelse, skal mildnes på grunn av påvirkningen av narkotika som skal ha spilt en rolle i den tiltaltes handlinger. Påtalemyndigheten har på sin side trukket tilbake sin begjæring om livstidsstraff og vil i stedet at svensken skal fengsles i 95 år. De mener at han ikke bare bør straffes for drapene, men også for å ha fremsatt trusler under et butikktyveri og for å ha skadet vitnet som pågrep ham med kniv.

I går uttalte de rettsmedisinske ekspertene som fjernet likene fra åstedet og deretter utførte obduksjonene seg. De konkluderte med at Héctor Núñez døde av 254 sår, sannsynligvis forårsaket av en kniv. Forbrytelsen fant sted i Núñez’ leilighet, og etterpå satte morderen fyr på bygningen og klatret ned fra balkongen.

Concepción Rosa Díaz befant seg i døråpningen da hun ble ranet. Musetescu skal ha slått henne flere ganger i hodet, tatt kvelertak på henne og tatt eiendelene hennes.

Musetescu forsøkte deretter å rane en butikk i nærheten, uten å lykkes. På vei ut forsøkte han å frarøve det tredje offeret vesken hans. Mannen gjorde motstand og ble knivstukket to ganger, og døde to dager senere på sykehus.

Noen minutter senere forsøkte Musetescu å sette seg inn i en drosje, men ble stoppet av et lokalt byrådsmedlem som hadde fulgt etter ham. Rådmannen ble stukket i fingeren, men klarte likevel å holde den mistenkte fast til han kunne arresteres.

Innledningsvis argumenterte forsvaret for at Musetescu kun kunne tiltales for ransforsøket og overfallet i drosjen. Nå, etter å ha fått bekreftet at DNA fra alle ofrene ble funnet på tiltaltes klær, ber de om full tiltaleunnlatelse på grunn av psykiske lidelser. Rettssaken avsluttes i dag, og deretter skal juryen møtes for å komme frem til en dom.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter