Streng straff for politiovergrep under pandemien

Publisert

Fire agenter fra det katalanske regionale politiet, Mossos d’Esquadra, er dømt til opptil sju års fengsel hver for å ha mishandlet og ulovlig arrestert en ung mann under portforbudet i 2020. De er også dømt for å ha forfalsket rapporten sin for å rettferdiggjøre arrestasjonen.

Provinsdomstolen i Barcelona karakteriserer arrestasjonen som unødvendig, overdreven og uforholdsmessig. Den arresterte, en ung mann på vei hjem til en venn i bydelen El Raval i Barcelona, hadde ikke begått noen forbrytelse. Likevel ble han slått og dyttet i bakken av to regionale politibetjenter, noe som førte til en ulovlig arrestasjon. Ifølge Mossos d’Esquadra brøt mannen portforbudet og ble holdt i varetekt i 12 timer.

To andre politibetjenter var involvert i hendelsen, hvorav den ene skrev den falske rapporten og den andre brukte overdreven makt under arrestasjonen. Disse to fikk reduserte straffer på henholdsvis tre og ett års fengsel. Alle de involverte polititjenestemennene er også dømt til å betale 14 466 euro i erstatning til offeret for fysiske skader og moralsk lidelse.

Dommen har fått stor oppmerksomhet og blir sett på som en klar markering mot politiovergrep og et signal om nulltoleranse for uberettiget politivold. Som følge av dommen har den regionale regjeringen i Generalitat de Catalunya midlertidig suspendert de dømte politibetjentene fra tjeneste.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter