19.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Storinnkjøp gir flere radarkontroller på spanske veier

Spansk trafikkpoliti får over 860.000 euro til innkjøp av flere mobile radarer for å ta fartssyndere langs veiene. Fartsmålerne er tiltenkt politiets motorsykler og kan settes opp der det er behov. Ledelsen hos de spanske veitrafikkmyndighetene DGT opplyser at hele tre hundre av dødsfallene på spanske veier i fjor skyldtes fartsovertredelser. I følge er rapport fra EU-kommisjonen er før høy fart også hovedårsaken til de fleste ulykker på det europeiske veinettet.

Politiets nye investering i bærbare radarer har vært ventet i lengre tid. Grunnet innsparinger har imidlertid ikke innkjøpet kommet med i regjeringens budsjetter før nå, skriver avisen El Periódico. Spanske trafikkmyndigheter DGT (Dirección General de Tráfico) opplyser at for høy fart var den direkte årsaken til 300 av i alt 1.160 dødsfall på veiene i fjor.

De nye radarene kan registrere hastighet på opptil 250 kilometer i timen i to filer fra femten til femti meters avstand. Innkjøpet på 860.130 euro er bare ett av flere tiltak mot fartsovertredelse på spanske veier. I følge en rapport fra EU-kommisjonen er for høy fart hovedårsaken til de fleste ulykker på det europeiske veinettet.

Les også:

Mer ruskontroll etter tragisk ulykke

Politiets nye fotobokser «ser» mer

Promille- og narkokontroller økes 

 

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -