Stadig flere utenlandske lånekunder

Publisert

Sparebanken SabadellCAM gir stadig flere boliglån til utlendinger i Spania. Banken som opererer i regionene Valencia, Murcia og Balearene har så langt i år hatt en økning i antall boliglånskunder på over 70 prosent, noe som i stor grad skylles den nye satsingen på utenlandske kjøpere av eiendom. Ønsket om å tilpasse seg endringene i markedet gjorde at banken i fjor la om kursen. Tidligere ble eiendom solgt uten å åpne for nye låneavtaler. Nå tilbys både boliger og finansiering for å knytte til seg nye kunder, skriver avisen Información.

Før SabadellCAM i fjor besluttet å gjøre seg mer attraktive hos utenlandske kjøpere, var målet å få solgt unna bankens eiendommer så fort som mulig. Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) som banken het før den ble tatt over av Sabadell i 2011, skal ha tapt over 8 milliarder euro på eiendomsspekulasjon. Etter dette har bankens nye eiere forsøkt å kvitte seg med eiendom uten å forplikte seg til nye låneavtaler.

De siste årene med endringer i eiendomsmarkedet og økt interesse fra utenlandske kjøpere har imidlertid gjort at SabadellCAM har lagt om kursen. I fjor endret banken strategi for å tilpasse seg markedet. I dag ønsker de ikke bare å selge unna eiendom, men også å tilby finansiering og knytte til seg nye kunder.

Banken som opererer i regionene Valencia, Murcia og Balearene har så langt i år hatt en økning i antall boliglånskunder på nærmere 72 prosent, noe som i stor grad skylles den nye satsingen på utenlandske kjøpere. Bare i Comunidad Valenciana alene skal kundemassen i løpet av tredje kvartal i år ha økt med 64.500 nye klienter.

Bankens positive resultater i år henger sammen med den nye trenden i eiendomsmarkedet blant annet på Costa Blanca. Tall fra boligmarkedet tidligere i år viste at salg av boliger til utlendinger i Alicante-provinsen var tilbake på samme høye nivå som før starten på finanskrisen i 2008. Også ellers i Spania er eiendomsmarkedet i ferd med å stabilisere seg og man har sett de første tegn til prisstigning i flere byer. I tillegg til flere boliglånskunder har SabadellCAM også åpnet for flere forbrukslån og lån til bedrifter.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter