Spansk narkojakt i «britisk» farvann

Publisert

Spania har igjen havnet i klammeri med Storbritannia etter en båtjakt i havet rundt Gibraltar. Spansk politi skal søndag 9. august ha fulgt etter en antatt spansk narkosmulger inn i britisk kontrollert farvann uten å ha bedt om tillatelse. Britiske myndigheter skal samme dag ha beskyldt Spania for brudd på internasjonale regler. I en uttalelse fra Storbritannias utenriksdepartement vises det forståelse for at politijakten måtte gjøres, men at gibraltarske myndigheter burde vært varslet på forhånd. Spanias regjering har avvist klagen med den begrunnelse at farvannet anses som spansk.

Spanske myndigheter har også fått kritikk fra regjeringen på Gibraltar etter at personen de var ute etter klarte å komme seg unna. Spansk politi- og tollvesen, Servicio de Vigilancia Aduanera (SVA), kritiseres for ikke å ha varslet om jakten slik at gibraltarsk havnepoliti kunne ha bidratt til en mulig pågripelse. Mens Gibraltar beskylder Spania for å ha bidratt til at vedkommende slapp unna, setter den spanske PP-regjeringen spørsmålstegn ved hvorfor kriminelle gjemmer seg i britisk sone.

Politijakten skal ha foregått natt til søndag 9. august. Flere spanske båter og et politihelikopter skal ha vært involvert i aksjonen. Hendelsen føyer seg inn i rekken av stridigheter mellom Spania og Gibraltar de siste årene.

Les også:

«Alle utenom apene snakker spansk»

En «kolonial anakronisme»

Foto: Gibraltar og havområdet rundt, utsikt nordvestover mot Spania.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter