Spansk kjendis-kokk sier Israel angrep hjelpearbeiderne hans “systematisk”

Publisert

Kjendiskokken Jose Andres fortalte i et følelsesladet intervju med Reuters onsdag at det israelske angrepet som drepte sju av hans hjelpearbeidere i Gaza, hadde vært rettet mot dem “systematisk, bil for bil”.

I en videooverføring sa Andres at veldedighetsorganisasjonen World Central Kitchen (WCK), som han har grunnlagt, hadde klar kommunikasjon med det israelske militæret, som han sa kjente til hjelpearbeidernes bevegelser.

“Dette var ikke bare en uheldig situasjon der vi “ups” slapp bomben på feil sted”, sa Andres.

“Dette var en 1,5-1,8 kilometer lang humanitær konvoi med tydelige skilt på toppen, på taket og en fargerik logo som vi åpenbart er veldig stolte av”, sier han. “Det er veldig tydelig hvem vi er og hva vi gjør.”

Andres sa at IDF var klar over hvor konvoien befant seg, åpner ny fane. Han etterlyste etterforskning av hendelsen fra den amerikanske regjeringens side og fra hjemlandet til alle de drepte hjelpearbeiderne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter