Spanias statsminister Pedro Sánchez sier han vil fortsette

Publisert

Spanias statsminister Pedro Sánchez har bestemt seg for å fortsette i embetet med “enda mer styrke” etter en kort periode med refleksjon. Spanias statsminister Pedro Sánchez sa mandag at han vil fortsette i embetet “med enda mer styrke” etter flere dager med refleksjon.

Sánchez sjokkerte landet på onsdag, da han kunngjorde at han tok fem dager fri for å tenke over fremtiden sin etter at en domstol hadde innledet en forundersøkelse mot hans kone på grunn av korrupsjonsanklager.

“Jeg har bestemt meg for å fortsette med enda mer styrke ved roret i Spanias regjering,” sa han i en TV-sendt tale.

Muligheten for Sánchez’ avgang har utløst omfattende politisk uro, og det har vært demonstrasjoner over hele landet både for og imot at han skal fortsette i embetet. Den største demonstrasjonen fant sted denne lørdagen, organisert av Sánchez’ tilhengere foran partiets hovedkvarter i Ferraz-gaten.

“Pedro, vi er med deg”

Sosialistpartiets ledelse samlet seg til et historisk møte i den føderale komiteen, som ble direktesendt, og der finansminister María Jesús Montero innledet med å uttrykke sin støtte: “Pedro, vi er med deg”.

Samtidig har opposisjonen trappet opp retorikken den siste tiden og kritisert ham for manglende forklaringer, forsømmelse av sine plikter og en offerstrategi for å dominere det politiske narrativet.

Utsettelse av kandidatlistene til valget til Europaparlamentet

Usikkerheten rundt situasjonen har påvirket valgkampen til EU-valget, og har ført til at ferdigstillelsen av kandidatlistene er utsatt til tirsdag, selv om PSOEs toppkandidat, Teresa Ribera, allerede er offentliggjort.

De internasjonale reaksjonene lot ikke vente på seg, og globale venstreorienterte ledere som Colombias Gustavo Petro og Brasils Lula da Silva uttrykte sin støtte til statsministeren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter