Spanias eldste kjernekraftverk skal legges ned

Publisert

Spanias eldste kjernekraftverk Garoña i Burgos skal legges ned i 2013. Det har lenge vært en opphetet debatt rundt kjernekraftverket. Statsminister Zapatero sier han var godt forberedt på at avgjørelsen om nedlegging ville medføre kraftig kritikk fra flere hold. Først og fremst fra de som ønsker å opprettholde arbeidsplassene ved kraftverket.

Spanias eldste kjernekraftverk Garoña i Burgos skal legges ned i 2013. Det har lenge vært en opphetet debatt rundt kjernekraftverket. Statsminister Zapatero sier han var godt forberedt på at avgjørelsen om nedlegging ville medføre kraftig kritikk fra flere hold. Først og fremst fra de som ønsker å opprettholde arbeidsplassene ved kraftverket. Men også fra miljøvernorganisasjoner som Greenpeace som mener at Garoña burde stenges lenge før.

PSOEs partiprogram innebærer en gradvis nedlegging av Spanias kjernekraftindustri. Zapatero har flere ganger påpekt at han kommer til å følge opp prosessen. Men han møter motstand fra flere hold, blant annet fra sin egen industriminister Miguel Sebastian, som mener at Garoña bør kunne driftes i ti år til, etter at den iste rapporten fra kjernekraftkommisjonen var ubetinget positiv.  

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter