Spania sender Leopard-tanks til Ukrania

Publisert

Det spanske forsvaret vil sende Leopard-tanks til Ukrania. Spanjolene kunngjorde dette samme dagen Tyskland endelig besluttet å sende slike. Med det åpnet man opp for at også andre som har kjøpt disse tysk-produserte stridsvognene fra Tyskland.

Fra Tyskland i 1998

Spania kjøpte 108 Leopard-tanks fra Tyskland i 1998. 53 av disse skal det være mulig å sende til Ukrania. Det er snakk om tanks som står lagret på et av militærets logistikk-sentra i Zaragoza. I følge storavisen El Mundo er 20 av disse i god nok tilstand for å gå i strid. Andre trenger mindre service som følge av å ha stått lagret.

Spania har også slike tanks plassert ut i deres enklaver i Marokko, Ceuta og Meilla. Det er lite trolig at man vil sende disse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter