Spania-ruter i fare med ny flyavgift

Publisert

Flyselskapet Ryanair truer med å legge ned virksomheten fra Norge dersom Stortingets nye flyseteavgift innføres. Beslutningen vil få store konsekvenser for tilbudet av direkteruter til Spania. Også Norwegian, SAS og Widerøe har reagert på avgiften som nå er vedtatt og som etter planen skal innføres 1. april. Det irske lavprisselskapet går imidlertid lenger enn sine konkurrenter og truer med å avvikle virksomheten ved Rygge i Østfold, en beslutning som vil få betydning for direkteruter til blant annet Alicante, Málaga og Mallorca.

Den nye flyseteavgiften som er på 88 kroner per sete (80 kroner pluss moms) ble vedtatt av Stortinget mandag 14. desember. Forslaget er nå sendt ut til høring. Dersom alt går etter planen vil avgiften innføres 1. april 2016.

Ryanair har svart på det nye forslaget med et brev til norske myndigheter der de truer med å avvikle virksomheten ved Rygge flyplass i Østfold, en prosess de angivelig vil igangsette fra og med 1. november. Selskapet står i dag for 90 prosent av av lufttrafikken ved Rygge. Dersom de legger ned sine ruter vil det mest sannsynlig bety kroken på døren for flyplassen og tap av rundt tusen arbeidsplasser.

Leder ved Rygge flyplass Pål Tandberg sier i et intervju med TV 2 at han er forundret over Stortingets vedtak. I følge flyplassjefen kommer forslaget overraskende, i det man ikke har visst noe om dette før for tre uker siden. Han påpeker at beslutningen er ekstra bitter med tanke på at flyplassen går bra økonomisk og har hatt sitt beste år noensinne.

Dersom Ryanair gjør alvor at trusselen om å legge ned ved Rygge, vil det merkes på tilbudet av direkteruter til Spania. Selskapet flyr i dag blant annet Alicante, Málaga og Mallorca.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter