Spania et stadig mer populært reisemål

Publisert

Antallet ferierende som reiser til solfylte Spania forsetter å øke. I løpet av årets fem første måneder har hele 21,4 millioner besøkt landet. Det innebærer en økning på 8,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. I mai måned alene er det registrert 6,8 millioner tilreisende, noe som innebærer ny rekord for denne måneden.

Regionen Comunidad Valenciana der Costa Blanca ligger har så langt i år kommet opp i over 2 millioner besøkende, en økning på 7,1 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Øverst på listen ligger imidlertid Catalonia med storbyen Barcelona. Rundt 5,4 millioner mennesker har besøkt denne regionen, etterfulgt av Kanariøyene med 4,8 millioner. Interessen for Spania har økt hos så å si alle landene som normalt har mange besøkende til landet – slik som Storbritannia, Tyskland, Frankrike og de nordiske landene. Spania hadde i 2013 rekordhøye 60,6 millioner besøkende, et tall som kan bli enda høyere i år dersom trenden fra januar til mai fortsetter. Bak statistikken står Energi-, industri- og turistdepartementets med den faste målingen Encuesta de Movimientos Turísticos en Frontera (Frontur).

Foto: Barceloneta-stranden i Barcelona, Wikimedia Commons 2007.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter