Spania danker ut Norge

Publisert

Nordmenn som leier hytte har ikke lenger Norge med blant topp tre når de velger reisemål. Nå har Spania overtatt bronseplassen.

Nordmenn som leier hytte har ikke lenger Norge med blant topp tre når de velger reisemål. Nå har Spania overtatt bronseplassen.

– I år har norske hytteturister Danmark på topp, Kroatia på sølvplass og Spania som en ny nummer tre. For første gang skyves Norge ned fra pallen, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.
Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger og sendte snaut 50 000 nordmenn på hytteferie i løpet av fjoråret. Stadig flere av dem reiser sydover.
– Nå ser det ut til at nordmenns mangeårige forkjærlighet for Spania som chartermål smitter over på hytteturismen. Bestillingene har økt med 29 prosent fra i fjor og utgjør nå 11 prosent av det totale antall bookinger fra de norske kundene våre, sier Buen.
Costa del Sol med Marbella og Estepona er de mest populære områdene, fulgt av Costa Blanca med Torrevieja og Alicante.
– Dernest kommer Mallorca og Costa Calida, mens Murica-regionen foretrekkes av mange som skal spille golf i ferien.
1,5 millioner nordmenn besøkte Spania i fjor, ifølge Karen Astrid Smith Sand, PR- og presseansvarlig ved Spanias Turistkontor.
– Spania er et land svært mange nordmenn kjenner godt og nærmest regner som sitt andre hjemland. Flyforbindelsene er veldig gode, og landets kraftige utbygging av lyntognettet har gjort det enkelt å reise på kryss og tvers i løpet av ferien, sier Sand.

Mange Spania-turister nøyer seg ikke lenger med å holde seg i ro på samme sted ferien igjennom.
– De vil oppleve litt av hvert, og da kommer lyntoget til sin rett. Nettet er allerede så godt utbygd at bare Kina har flere linjer, og innen 2020 vil 90 prosent av provinshovedstedene være tilknyttet lyntog.
For Novasol bidrar den sterke interessen for Spania til å sende den samlede etterspørselen etter leid feriebolig til nye høyder.
– Så langt i år er antall bookinger opp 14 prosent i forhold til fjoråret. Det virker som om mange også bestiller sommerferien tidligere enn før, sier Pia Buen.
Nær 80 prosent av hytteutleien skjer i sommermånedene.
– Bare åtte prosent har bestilt hytteferie i eget hjemland, ned to prosent fra i fjor. Det betyr at Norge nå får knivskarp konkurranse fra Italia om fjerdeplassen på popularitetstoppen, sier Pia Buen.
Også påsken gjør utslag i leiestatistikken, og gir et hopp i antall bestillinger.
– I påskeferien er norsk hytteferie populært blant norske leietakere. Da er Norge på andreplass blant våre kunder, bare slått av Danmark.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter