25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spania: Corona-oppdatering 26. August

Dette er de siste nyhetene fra Spania relatert til corona situasjonen i Spania akkurat nå: 

Militære skal gjøre kontakt-sporing

Regjeringen vil gjøre 2000 militære tilgjengelige for kontakt-sporing. Det er de regionene som under hele pandemien har vært hardest rammet som vil bruke disse. Madrid og Katalonia. I akkurat disse to regionene har man skylt på mangelen på folk som kan drive smitteoppsporing som årsaken til økende smitte. Statsministeren opplyste dette under hans første pressekonferanse etter hans sommerferie.

Regionene har skylden for de nye utbruddene

Spanias statsminister Pedro Sanches ble under presse-konferansen 25. August spurt om hvorfor Spania har vært blant “verstingene” under denne pandemien, spesielt nå siste måneden hvor man har sett nye utbrudd i landet. Han var svært diplomatisk i svaret han ga, selv om han i praksis la skylden på regionene. Det var staten og regjeringen som bestemte reglene til og med fase 2 i deskaleringen og smitte-tilfellene var svært lave. I det Spania gikk inn i fase 3 fikk regionene selv bestemme farten på nedskaleringen og tiltakene i sine områder. Statsministeren sa diplomatisk at “regionene har valgt forskjellige metoder”

Både Katalonia og Madrid-regionen var svært kritiske til regjeringens håndtering av situasjonen, under pandemiens værste periode. Nå som de selv har fullmakter til å sette ut i live regler og håndheve dem er det nettopp disse samme regionen som er blant de hvor man har sett flest nye tilfeller. De nye smitte-tilfellene har primært vært fokusert i og rundt Katalonia, Navarra, Baskerland og Madrid. Altså regioner i nord / nord-øst samt Madrid.

Regionene står fritt til å stramme inn igjen

Statsministeren sa under samme pressekonferansen at regionene har muligheten til å stramme inn igjen dersom de skulle se det nødvendig i deres spesifikke region.

30 millioner doser vaksine på vei

Spania har sikret seg 31 millioner doser at den første Corona-vaksinen som kommer fra AstraZeneca. Om denne versjonen av vaksinen viser seg å være sikker og effektiv blir den tilgjengelig en gang mellom slutten av året eller tidlig 2021. Vaksine-programmet for Spania er del av EUs avtale med AstraZeneca hvor unionen har sikret seg en opsjon på 100 millioner doser. Som del av avtalen har Spania en opsjon på ytterligere 10 millioner doser.

Costa Blanca og Costa del Sol har fortsatt lav smitte

Antallet smitte pr 100.000 innbyggere er fortsatt blant Spanias laveste i Valencia-regionen og i Andalucia. 

Personer som har testet positive for Covid siste 14 dager:

Marbella 209 (Siste 7 dager)

Fuengirola 34 (Siste 7 dager)

Altea 12

Benidorm 74

La Nucia 15

Alfaz del Pi 9

Torrevieja 78

Orihuela 64

Guardamar 3

Valencia kommune 1211

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

Spleiser på ny promenade for Altea

Den neste fasen i oppgraderingen av Alteas promenade mot sjøen blir et spleiselag mellom Miljøverndepartementet i Madrid (MITECO) og rådhuset i Altea.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte på Costa del Sol (Oppdatert 19. september) – Tredobling i Nerja

Siste smittetall viser stabile smitte-tall for Fuengirola og nedgang tallene for i Marbella. Nerja har sett en tredobling i antallet som har...

Relaterte saker

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

En helt ny Corona-fase i Spania

Antallet som dør av Corona-viruset har falt med 97%. I snitt er bare 6% av sykehusenes kapasitet er nå opptatt med Covid-smittede.

14% flere døde denne sommeren

I Valencia regionen ble det meldt om 14% flere dødsfall enn det som er vanlig sommermånedene. Mellom 28. juli og 30. august...

Covid-status 5. september: Fire ganger så mange smittede i Madrid

Sammenliknet med Costa Blanca har Madrid nesten fire ganger så mange Corona-smittede. Folkehelseinstituttet velger fortsatt å klassifisere hele Spania som en enhet...

Tar ferie fra «Covid» Det er tryggest å bli på kysten

I en ny trend ser man at mange som normalt reiser bort fra kysten etter endt ferie nå velger å forbli. At...

Utelukker ny lockdown i Spania

Spanias helseminister, Salvador Illa, brukte pressekonferansen 31. august fortelle journalistene at det ikke er på tale med noen ny nasjonal «karantene».

Første vaksine-test med mennesker i Spania

Man setter nå i gang de første testene med en Covid-vaksine med mennesker i Spania. 190 friske frivillige skal ta vaksinen i...

Kappet ballene av kjæresten

En krangel av “seksuell” karakter skal ha fremprovosert hendelsen da den 21 år gamle kvinnen grep en kniv og ga sin partner...

Utelukker ny «karantene»

Presidenten for Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, Ximo Puig sier man ikke vurderer noen ny karantene i hans region.

Økende smitte i Spania

Det er fortsatt regioner nord-øst i Spania som står for størstedelen av nye Covid-tilfeller i Spania. Utbrudd i regioner som Navarra, Baskerland...
- Advertisement -