Spania: Corona-oppdatering 26. August

Publisert

Dette er de siste nyhetene fra Spania relatert til corona situasjonen i Spania akkurat nå: 

Militære skal gjøre kontakt-sporing

Regjeringen vil gjøre 2000 militære tilgjengelige for kontakt-sporing. Det er de regionene som under hele pandemien har vært hardest rammet som vil bruke disse. Madrid og Katalonia. I akkurat disse to regionene har man skylt på mangelen på folk som kan drive smitteoppsporing som årsaken til økende smitte. Statsministeren opplyste dette under hans første pressekonferanse etter hans sommerferie.

Regionene har skylden for de nye utbruddene

Spanias statsminister Pedro Sanches ble under presse-konferansen 25. August spurt om hvorfor Spania har vært blant “verstingene” under denne pandemien, spesielt nå siste måneden hvor man har sett nye utbrudd i landet. Han var svært diplomatisk i svaret han ga, selv om han i praksis la skylden på regionene. Det var staten og regjeringen som bestemte reglene til og med fase 2 i deskaleringen og smitte-tilfellene var svært lave. I det Spania gikk inn i fase 3 fikk regionene selv bestemme farten på nedskaleringen og tiltakene i sine områder. Statsministeren sa diplomatisk at “regionene har valgt forskjellige metoder”

Både Katalonia og Madrid-regionen var svært kritiske til regjeringens håndtering av situasjonen, under pandemiens værste periode. Nå som de selv har fullmakter til å sette ut i live regler og håndheve dem er det nettopp disse samme regionen som er blant de hvor man har sett flest nye tilfeller. De nye smitte-tilfellene har primært vært fokusert i og rundt Katalonia, Navarra, Baskerland og Madrid. Altså regioner i nord / nord-øst samt Madrid.

Regionene står fritt til å stramme inn igjen

Statsministeren sa under samme pressekonferansen at regionene har muligheten til å stramme inn igjen dersom de skulle se det nødvendig i deres spesifikke region.

30 millioner doser vaksine på vei

Spania har sikret seg 31 millioner doser at den første Corona-vaksinen som kommer fra AstraZeneca. Om denne versjonen av vaksinen viser seg å være sikker og effektiv blir den tilgjengelig en gang mellom slutten av året eller tidlig 2021. Vaksine-programmet for Spania er del av EUs avtale med AstraZeneca hvor unionen har sikret seg en opsjon på 100 millioner doser. Som del av avtalen har Spania en opsjon på ytterligere 10 millioner doser.

Costa Blanca og Costa del Sol har fortsatt lav smitte

Antallet smitte pr 100.000 innbyggere er fortsatt blant Spanias laveste i Valencia-regionen og i Andalucia. 

Personer som har testet positive for Covid siste 14 dager:

Marbella 209 (Siste 7 dager)

Fuengirola 34 (Siste 7 dager)

Altea 12

Benidorm 74

La Nucia 15

Alfaz del Pi 9

Torrevieja 78

Orihuela 64

Guardamar 3

Valencia kommune 1211

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter