Slutt på “alarm-tilstand” 21. juni

Publisert

Spanias statsminister Pedro Sanchez annonserte søndag 31.mai at han ber om en siste forlengelse av alarm-tilstanden til 21. juni. Det er også opplyst at fase 3 blir lettere enn tidligere varslet,

Gir regionene kontrollen vil fokusere på økonomien

For å få politisk støtte for dette gir staten fra seg kontroll over deskaleringen. Om en uke, er det regionene som selv bestemmer om de er klare til å gå videre til neste fase i nedskaleringen eller ikke. Staten beholder kontrollen over når folk kan bevege seg mellom regionene noe som transport-ministeren annonserte man fritt kan gjøre når man er i fase 3. Fra og med 7 juni kan alle som er i fase 3.

Statsminister Pedro Sanchez virket fornøyd med denne løsningen. Han vil nå fokusere på å hjelpe den spanske økonomien i gang igjen, mens regionene og ministeriene håndterer den siste fasen av nedskaleringen.

Helt i tråd men planen fra april. SpaniaPosten skrev 29. april “Regner med alt er «normalt» i Spania mot slutten av juni”.

Reiser mellom provinsene i fase 3 fra 7. juni.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter