Slipper ikke lenger unna

Publisert

Etter nesten ti år med utsettelser kan straffesaken mot forretningsmannen og PP-politikeren Carlos Fabra endelig starte. Den tidligere provinspresidenten i Castellón har vært under etterforskning siden 2003 og er tiltalt for omfattende korrupsjon og skattesvindel. Aktoratet i saken har bedt om 13 års fengsel.

 

Fabra har ved hjelp av sine advokater og et utall innsigelser og anker av tiltalespørsmålet klart å utsette straffesaken mot seg i over ni år, en sak som handler om misbruk av stillingen som provinspresident, bestikkelser og fire tilfeller av skatteunndragelse. To eller tre rettsinstanser, fire forskjellige statsadvokater og hele ni dommere har vært involvert saken.

 

 

Mens etterforskningen har pågått har den kontroversielle provinspolitikeren fortsatt i sine stillinger og verv i Partido Popular. Fra 1995 og helt frem til 2011 var han president for Partido Popular i provinsen Castellón. Etter det gikk han over til å bli sjef for flyplassen i samme provins, et prosjekt han selv står bak og som i dag er blitt én av Valencias største tapsmaskiner med en gjeld på flere titalls millioner euro. Flyplassen alene skal ha kostet over 150 millioner euro å bygge og ble offisielt åpnet av PP i 2011 uten at noen fly har fått lande. Deretter har det påløpt millioner i vedlikeholdsutgifter, drift og promotering av et anlegg som aldri har vært i bruk og som mange mener ligger i et område der det ikke er behov for noen flyplass. Carlos Fabra er i dag leder for handelskammeret i Castellón.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter