Sivilkledd politi på motorsykkel overvåke spanske veier

Publisert

I sommer vil spanske veier bli patruljert av sivilkledde betjenter på motorsykkel, advarer de spanske transportmyndighetene (DGT).

“Motorsyklisten ved siden av deg kan være Guardia Civil”, sa DGT-sjef Pere Navarro i et intervju med stor-avisen El Pais i forrige uke. Tanken bak dette tiltaket er å hindre trafikanter i å kjøre i midt- eller venstrefilen på hovedveiene. Disse skal kun brukes ved forbikjøringer eller ved kraftig snøfall, slik at utrykningskjøretøyer enkelt kan passere.

I tillegg kunngjorde Navarro planer om å installere 88 nye fotobokser i 2024. “De vil føre til mange færre tilfeller av fartsovertredelser”, sa han.

For tiden pågår det en kampanje med ekstra sikkerhetstiltak for å forebygge trafikkulykker. Ukene før, under og etter påske er alltid travle på veiene. I perioden 22. mars til 10. april forventer DGT at det vil bli foretatt 16,55 millioner reiser på motorveiene. Det er det høyeste tallet for tilsvarende periode de siste 20 årene.

Ifølge byrået er denne tiden på året “en av de mest kompliserte”, ettersom antallet biler på veiene øker betydelig i en begrenset periode. Dessuten starter mange reiser fra de samme stedene og har samme destinasjon, noe som betyr at den økte trafikken konsentreres.

I fjor hadde de tilsvarende ukene 29 dødsulykker, med totalt 35 drepte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter