Sier nei til Coca-Cola

Publisert

Madrid kommune sier nei Coca-Colas forespørsel om å lage reklamefilm i hovedstaden. Den amerikanske brusprodusenten ønsket opprinnelig å ta i bruk et av byens gamle og ærverdige kommunale bygg, men er grunnet en pågående arbeidskonflikt nektet adgang. Selskapet gjorde i 2014 nedskjæringer og sa opp flere hundre ansatte i Spania, oppsigelser som senere er kjent ugyldig av domstolene. Byrådet i Madrid begrunner avvisningen med at de ikke ønsker å ta side i saken.

Coca-Cola (Iberian Partners) gjennomførte i 2014 omstillinger i produksjonen i Spania og Portugal og sa opp over 800 ansatte på spanske fabrikker. Fagforeningen godtok imidlertid ikke avskjedigelsene fordi selskapet Iberian Partners som driver tapperiene i de to landene tilsynelatende ikke var tvunget til oppsigelser men snarere gikk med overskudd. Saken havnet derfor hos domstolene som ga fagforeningen rett og har kjent oppsigelsene ugyldige etter spansk lov. Selskapet er forpliktet til å gi de oppsagte jobben tilbake, med har så langt bare delvis oppfylt kravet. Byrådet i Madrid begrunner forbudet mot selskapets reklamefilm med at de ikke ønsker å ta side i den pågående konflikten.

Les også: Coca-Cola legges ned etter 50 års drift

 

Foto: Ansatte i Coca-Cola demonstrerer mot oppsigelse i Madrid, mars 2014.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter