Risikerer 226 års fengsel

Publisert

Tidligere ordfører i Alcaucín i Malaga, José Manuel Martín Alba, risikerer livstid i fengsel for korrupsjon og ulovlig utbygging. Aktoratet i saken har bedt om 226 års fengsel og tap av retten til offentlige verv i 700 år.

Martín Alba anses som hovedmannen i et større korrupt nettverk innen bygge- og eiendomsbransjen i Malaga. Den tidligere ordføreren skal ha gitt tillatelse til utbygging på uregulerte naturområder i Alcaucín kommune, for deretter å påse at prosjektene i ettertid ble «lovlige». Den svært omfattende saken involverer politikere, offentlig ansatte og forretningsdrivende i Malaga og har vært under etterforskning siden 2008. Rundt femti personer er tiltalt i saken.

I forbindelsen med påstanden om 226 års fengsel skal Martín Alba ha ment seg urettferdig behandlet fordi flere andre kommuner i Malaga har drevet på samme måte. Han hevder det er gjennomført en rekke liknende byggeprosjekter i nabokommunene, men at dette ikke har fått de samme konsekvensene fordi provinsmyndighetene ser den andre veien.

Martín Alba var ordfører for PSOE i Alcaucín fra 1991 og helt frem til februar 2009 da han ble arrestert sammen med tolv andre personer, deriblant to av sine døtre. Etter to måneder i fengsel ble han sluppet ut mot kausjon på 120.000 euro. Han skal etter arrestasjonen ha meldt seg ut av PSOE og stiller i dag som uavhengig kandidat. Anklagen mot ham gjelder korrupsjon, hvitvasking av penger, dokumentforfalskning og misbruk av vervet som ordfører.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter