21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spania redder flyktninger som er avvist av Italia

Spania har igjen sagt ja til flyktninger og immigranter som er blitt avvist av den nye regjeringen i Italia. Organisasjonen Proactiva Open Arms reddet nylig 60 mennesker fra å drukne i havet utenfor Libya. Nærmeste båthavn var i Malta og Italia, men begge landene nektet redningsfartøyet å legge til. Etter klarsignal fra Spania kunne båten sette kurs for Barcelona. Det er andre gang på kort tid at Spania tar imot redningsbåter som er avvist av Italia.

Redningen av de 60 personene om bord på Proactiva Open Arms kommer etter at en båt med 120 flyktninger nylig tok fyr og sank på åpent hav utenfor Libya. Organisasjonen beskylder italienske myndigheter for ikke å ha varslet om at båten var i havsnød. Totalt 100 personer omkom, inkludert kvinner og barn.

Tidligere i juni tok Valencia imot 650 personer som var reddet om bord i båten Aquarius og to andre fartøy utenfor kysten av Libya. De fleste var fra forskjellige land i Afrika, men også fra Afganistan og Pakistan. Også da nektet den nye høyreorienterte regjeringen i Italia å hjelpe til.

De 60 personene som nylig ble reddet om bord på Open Arms er fra Sør-Sudan, Mali, Syria, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Eritrea, Egypt, Den sentralafrikanske republikk, Kamerun, Etiopia, Libya, Guinea og Bangladesh. Passasjerene skal ha blitt reddet opp fra en overfylt zodiac.

I følge flyktningorganisasjonen International Organization for Migration (IOM) har rundt 43.000 mennesker nådd frem til Europa i båt så langt i år. 972 er omkommet. Fredag 29. juni ble landene i EU enige om en ny avtale om håndtering av flyktninger og immigranter.

Relaterte saker

- Advertisement -