“Rajoy er en korrupt rasist”

Publisert

Spania er i full diplomatisk konflikt med Venezuela. Fredag 8. april valgte regjeringen å kalle hjem ambassadøren i Caracas. Beslutningen kommer etter at president Nicolás Maduro for få dager siden kom med grove fornærmelser mot Spanias statsminister Mariano Rajoy og Partido Popular. Den venezuelanske presidenten kalte Rajoy for «rasist, korrupt og kolonialt søppel». Helt siden avdøde Hugo Chávez var president har forholdet mellom de to landene vært problematisk. Etter at Maduro tok over i 2013 er relasjonen blitt forverret.

Det er ikke første gang president Maduro fornærmer Spanias statsminister. Den venezuelanske presidenten har tidligere kalt Mariano Rajoy for «leiemorder» og beskyldt ham for å støtte terrorister i Venezuela.

I følge avisen El País er det uklart hvorfor presidenten på nytt angriper Rajoy. I bunn ligger det imidlertid en sterk politisk og ideologisk uenighet. Rajoys parti Partido Popular er et økonomisk liberalt og verdikonservativt parti, mens Maduro representerer sosialistpartiet til landets avdøde president Hugo Chávez.

I de pågående regjeringsforhandlingen i Spania har Maduro åpnelyst gitt støtte til partiene på venstresiden, deriblant det nye partiet Podemos, og mener Rajoy og PP «skjelver av frykt» for det som skjer på grasrotnivå.

Rajoy har på sin side kritisert Maduro for å stå i veien for demokrati og frihet i Venezuela, en oppfatning som deles av svært mange. Den spanske regjeringen har gjentatte ganger sagt at de ønsker å gi bistand til Venezuela og betegner situasjonen i landet som en «humanitær og økonomisk krise», noe Maduro som president etter alt å dømme også tar som en fornærmelse. Så lenge de to landene er i diplomatisk konflikt uteblir støtten.

Det bor mer enn 200.000 spanjoler i Venezuela.

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter