Rajoy angrepet av 17-åring

Publisert

Spanias statsminister Mariano Rajoy ble onsdag 16. desember angrepet av en 17-år gammel gutt i Pontevedra. Rajoy som var på valgkampturné i regionen Galicia ble tildelt et hardt slag mot ansiktet av gutten mens han hilste på velgere og lot seg avfotografere av tilhengere i byen. Statsministeren skal ikke ha trengt medisinsk behandling, men skal ha fortsatt turen videre til A Coruña samme kveld. Gjerningsmannen ble umiddelbart tatt hånd om av sikkerhetsvakter og arrestert.

Motivet for angrepet på den spanske statsministeren er foreløpig uklart. Den 17 år gamle gutten beskrives i spanske medier som en fotball-hooligan. Han skal være selverklært antifascist og tilhenger av et uavhengig Galicia. Angrepet ble samme kveld fordømt av partilederne fra de andre partiene i valgkampen.

Mariano Rajoy har vært statsminister i Spania siden 2011 og stiller til valg for det konservative partiet Partido Popular med mål om en ny fireårsperiode. Partiet har tapt terreng men er fremdeles landets største med en oppslutning på nærmere tretti prosent. Parlamentsvalget holdes søndag 20. desember.


 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter