PSOE største parti i Andalucia

Publisert

Det spanske arbeiderpartiet PSOE og sittende regionspresident Susana Díaz fikk over 35 prosent av stemmen ved valget i Andalucia og er dermed tilbake som regionens største parti. Andalucia har tradisjonelt vært en «rød» region, men måtte ved forrige valg i 2012 se seg slått av konservative Partido Popular. Søndag 22. mars gikk imidlertid PP tilbake med hele 14 prosent og ble valgets store taper, mens PSOE holdt stand og beholder regjeringsmakten.

Valget i Andalucia 22. mars er det første av de spanske regions- og kommunevalgene i valgåret 2015. PSOE og regionspresident Susana Díaz fikk ny tillit med 35,4 prosent av stemmene mot PPs 26,7 prosent. Det nye sosialistiske alternativet Podemos gjorde som forventet også et godt valg og fikk hele 14,8 prosent av stemmene.

Podemos som ble dannet rett før EU-valget i fjor og stilte til regionsvalg for første gang, gikk fra ingenting til å bli Andalucias tredje største parti.

De neste valgene holdes den 24. mai, der blant annet Comunidad Valenciana og kommunene på Costa Blanca står for tur. Hva som skjer i lokalvalgene vil anses som toneangivende for det spanske parlamentsvalget som skal holdes mot slutten av året. Dersom regionsvalget i Andalucia er representativt, går det mot slutten for PP og statsminister Mariano Rajoys regjering.

Foto: PSOEs partileder og regionspresident i Andalucia, Susana Díaz.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter