Promille- og narkokontroller økes

Publisert

Politiet i Spania vil gjennomføre flere alkohol- og narkotikakontroller i 2016. Det opplyser landets trafikkmyndigheter, Dirección General de Tráfico (DGT). I følge DGT skal det gjøres 38 prosent flere kontroller enn i fjor, noe man håper vil redusere antallet ulykker med 17 prosent. Undersøkelser viser at de mest vanlige rusmidlene utenom alkohol er cannabis og kokain.

Bilkjøring under påvirket tilstand er fremdeles et stort problem i Spania. Det viser ruskontroller gjennomført i 2015. Hele 59 prosent av alle testede fører som ble tatt for brudd på den spanske vegtrafikkloven hadde ulovlige mengder alkohol eller andre rusmidler i blodet. I rutinekontrollene var andelen på 33 prosent.

Ønsket om å øke kontrollene kommer etter ny kunnskap om rusvaner blant spanske bilister. I en større undersøkelse (DRUID´13) testet 12 prosent av alle tilfeldig utvalgte sjåfører positivt på prøver. De mest vanlig rusmidlene utenom alkohol er cannabis og kokain.

I 2016 skal det etter planen gjøres mer enn 120.000 kontroller over hele Spania, rundt 45.000 flere enn i fjor (Gjelder ikke for Catalonia og Baskerland som har egne kampanjer). Målet med kontrollene er å avskrekke folk fra kjøre i beruset tilstand. Det gjelder så vel promillekontrollene som spyttprøvene som tas for å avsløre andre stoffer. Med den økte innsatsen håper myndigheten at man skal få redusert antall ulykker i trafikken med 17 prosent.

Les også: Over tusen dødsfall i trafikken

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter