PP-topp stakk av fra politiet

Publisert

Tidligere regionspresident i Madrid og en av Partido Populars store partistrateger Esperanza Aguirre risikerer tiltale for å ha stukket av fra politiet. Hendelsen skjedde i april i år da politiet ville gi den profilerte politikeren bot for å ha parkert i en bussfil midt i sentrum av Madrid. Aktoratet i saken har nå bedt om at forholdet behandles som en kriminell handling og ikke bare som en forseelse. Hendelsen med Esperanza Aguirre har fått mye oppmerksomhet i media og er blitt omtalt som en «hit and run»-sak.

Årsaken er at den kjente PP-politikeren som var kulturminister under regjeringen Aznar kjørte borti en av politiets motorsykler da hun stakk fra stedet. Ingen kom til skade, men forholdet og måten hun gikk frem på er blitt sett på som svært arrogant fra en av landets ledende politikere. Aguirre skal ha parkert i en bussfil i Gran Via, en av Madrids mest trafikkerte gater, for å ta ut penger i en minibank. Da politiet kom til for å gi henne bot skal hun ha spurt om de virkelig mente at hun burde bøtelegges eller om de bare var ute etter henne fordi hun var «kjent».

I følge henne selv skal hun ha forlatt stedet for å unngå å bli avfotografert med politiet og bli hengt ut offentlig. Da politiet ba om dokumentasjon for å skrive ut en bot på 200 euro satt Aguirre seg inn i bilen og kjørte. «Dere har nummerskiltet mitt. Anmeld meg hvis dere vil» skal hun ha sagt før hun dro avgårde. Grunnet Aguirres opptreden har aktoratet i saken bedt om at forholdet behandles som en kriminell handling og ikke bare som en forseelse.

Dermed risikerer Aguirre å bli dømt for først å ha brutt trafikkreglene og deretter for å forlatt politiet uten tillatelse. Det legges spesiell vekt på at hendelsen skjedde i en svært travel gate med mye mennesker, noe som i følge aktor forsterker betydningen av den manglende respekten for politiet. Saken kommer på et uheldig tidspunkt for den kjente politikeren som har meldt seg på i kampen om å bli Madrids neste ordfører. Dersom det opprettes straffesak vil Aguirres kandidatur annulleres. Esperanza Aguirre var regionspresident for Partido Popular i Madrid fra 2003 til 2012 og er i dag fremdeles partileder i regionen. Tidligere har hun vært president i Senatet (1999 til 2002) og utdannings- og kulturminister i regjeringen Aznar (1996 til 1999).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter