PP-politiker arrestert i Valencia

Publisert

Den spanske regjeringens delegat i Comunidad Valenciana, Serafín Castellano, er arrestert for korrupsjon. Den høyt profilerte PP-politikeren er anklaget for underslag og for å ha tatt imot bestikkelser da han jobbet for regionsregjeringen i Valencia under Francisco Camps´ og senere Alberto Fabras ledelse. Arrestasjonen kommer få dager etter Partido Populars valgnederlag i Valencia, en tilbakegang som nettopp forklares med partiets mange korrupsjonssaker.

Serafín Castellano skal i rollen som regjeringsmedlem i Valencia blant annet ha gitt bort en kontrakt verdt 33 millioner euro til en forretningsmann og jaktkompis. Saken kom frem i media da det ble kjent at delegaten hadde mottatt en rifle i gave. Han skal også ha takket ja til jaktrettigheter verdt 240.000 euro. Alt i alt skal han ha tatt imot gaver til en verdi på mellom 500.000 og 750.000 euro.

Castellano som har hatt forskjellige verv for PP siden 1990-tallet, ble i 2014 utnevnt til den spanske regjeringens delegat i Valencia. Etter arrestasjonen skal statsminister Mariano Rajoy (PP) umiddelbart ha fratatt ham vervet. Castellano er også midlertidig utvist fra partiet.

Avsløringene kommer på et svært uheldig tidspunkt for Partido Popular i Valencia. Partiet gjorde søndag 24. mai sitt dårligste regionsvalg siden 1991. Regionspresident Alberto Fabra har allerede annonsert at han ikke stiller til gjenvalg om fire år. Etter arrestasjonen har presset mot ham økt. Blant annet er tre av departementene han leder direkte berørt i saken. Fra før har partiet en rekke andre korrupsjonssaker gående mot seg både på regions- og kommunenivå. Flere av partiets politikere er allerede tiltalt eller fengslet for korrupsjon.

Foto: Serafín Castellano fra Partido Popular.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter