PP-ordfører nekter å trekke seg

Publisert

Partido Populars ordfører i Novelda, Milagrosa Martínez, nekter å trekke seg på tross av korrupsjonstiltalen i Gürtel-saken. Regionspresident og partileder for PP i Comunidad Valenciana, Alberto Fabra, har nå personlig bedt ordføreren om å vike plassen før 31. mars. Fabra som har påtatt seg jobben med å «rengjøre» partiets valglister foran lokalvalget i mai, oppfordrer Martínez til å følge eksempelet til partikollega Sonia Castedo som på grunn av korrupsjonsanklager trakk seg fra ordførervervet i Alicante i desember.

Milagrosa Martínez har i tillegg til ordførerjobben i Novelda (Alicante) også vært president i Valencia-parlamentet og minister for turisme under regionspresident Francisco Camps. Tiltalen mot henne er knyttet til sistnevnte verv og går tilbake til perioden 2005 til 2009 da Martínez skal ha tilgodesett det korrupte nettverket Gürtel med kontrakter for til sammen rundt fem millioner euro.

Regionspresident og partileder i Valencia, Alberto Fabra, har som ledd i arbeidet med å renske ut korrupsjonstiltalte politikere fra partiet foran kommune- og regionsvalget i mai bedt Martínez trekke seg før 31. mars i år, datoen hun er innkalt til avhør hos høyesterett i Valencia. Rettsaken mot henne er ventet å starte før sommeren, skriver avisen El País.

Les også: Ordføreren i Alicante trekker seg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter