Podemos splittes, nytt parti stiftet

Publisert

Spanias relativt nye venstre-populistiske parti Podemos splittes. Íñigo Errejón, var helt sentral i Podemos sin inntreden i spansk politikk som partiets valgkamp-leder i 2014 da Podemos stilte for første gang til valg. Partiet revolusjonerte spansk politikk og splittet venstresiden som til da hadde vært dominert av PSOE.

Podemos har over lengre tid vært rammet av interne krangler noe mange har pekt på som en bekreftelse for at det radikale partiet ikke er egnet til å styre.

Den tidligere valg-kamplederen har nå stiftet det nye partiet Más (mer) og stiller til valget 10. november. I første omgang tyder mye på at pariet kun stiller til liste i Madrid som ”Más Madrid”. Om partiet senere vil bruke den spanske hovedstaden som plattform for å bli et nasjonalt parti vil velgerne avgjøre.

Errejon var helt sentral da Podemos for første gangen gikk til valg i 2014. Her avbildet med Podemos-leder Pablo Iglesas i bakgrunnen.

”Levende” valgprogram

Partiets program er i følge dem selv ”levende” i den forstand at det er kommet ut av over 2000 forslag utarbeidet over flere måneder. Det er fagrupper bestående av fagfolk fra forskjellige sektorer og representanter fra Madrids mange bydeler.

Manuel Carmena er listetopp for det nye partiet. Den godt kjente tidligere advokaten var ordfører i Madrid fra 2015 til 2019.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter