Podemos splittes, nytt parti stiftet

Publisert

Spanias relativt nye venstre-populistiske parti Podemos splittes. Íñigo Errejón, var helt sentral i Podemos sin inntreden i spansk politikk som partiets valgkamp-leder i 2014 da Podemos stilte for første gang til valg. Partiet revolusjonerte spansk politikk og splittet venstresiden som til da hadde vært dominert av PSOE.

Podemos har over lengre tid vært rammet av interne krangler noe mange har pekt på som en bekreftelse for at det radikale partiet ikke er egnet til å styre.

Den tidligere valg-kamplederen har nå stiftet det nye partiet Más (mer) og stiller til valget 10. november. I første omgang tyder mye på at pariet kun stiller til liste i Madrid som ”Más Madrid”. Om partiet senere vil bruke den spanske hovedstaden som plattform for å bli et nasjonalt parti vil velgerne avgjøre.

Errejon var helt sentral da Podemos for første gangen gikk til valg i 2014. Her avbildet med Podemos-leder Pablo Iglesas i bakgrunnen.

”Levende” valgprogram

Partiets program er i følge dem selv ”levende” i den forstand at det er kommet ut av over 2000 forslag utarbeidet over flere måneder. Det er fagrupper bestående av fagfolk fra forskjellige sektorer og representanter fra Madrids mange bydeler.

Manuel Carmena er listetopp for det nye partiet. Den godt kjente tidligere advokaten var ordfører i Madrid fra 2015 til 2019.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter