Podemos nest største parti i Spania

Publisert

Godt inn i valgåret 2015 har det nye sosialdemokratiske alternativet Podemos gått forbi PSOE på meningsmålingene og blitt Spanias nest største parti. I følge opinionsundersøkelser fra januar ville partiet ha fått hele 23,9 prosent av stemmene, mens PSOE havner bak med 22,2 prosent. Regjeringspartiet Partido Popular er fremdeles landets største parti, men har i følge målingene gått dramatisk tilbake fra 44,6 prosent ved valget i 2011 til dagens 27,3 prosent. Undersøkelsen inngår i de månedlige målingene til det spanske forskningsinstituttet Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS).

Podemos ble etablert før EU-valget i fjor og vant fem plasser i Europaparlamentet. Partiet har etter det lansert seg som et reelt alternativ til PP og PSOE både på nasjonalt og regionalt nivå i Spania. Med grobunn i protestbevegelsen 15-M og indignerte spanjoler som ønsker endring argumenterer partiet for et nytt og mer demokratisk Spania.

2015 er valgår i Spania med lokalvalg i de fleste regioner og parlamentsvalg i november. De positive resultatene for Podemos kommer under to måneder før de første lokalvalgene starter i Andalucia.

Les også: Titusener i «marsj for endring»

Foto: Kilde CIS, januar 2015.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter