Pepet ut for fjerning av bibel

Publisert

At spørsmålet om religion kan gå på æren løs for enkelte politikere fikk den nye ordføreren i Argés i Toledo nylig erfare. Da den nyvalgte Alberto López ba om å få fjernet en bibel og et krusifiks fra talerstolen under edsavleggelsen til ordførervervet ble det ramaskrik. Den nye representanten ble både pepet ut og høylytt utskjelt av tilhengere av opposisjonen. Det hele endte med at ordstyreren måtte be kandidaten avlegge eden på nytt.

Selv om Spania har religionsfrihet og landet strengt tatt ikke har noen offisiell statsreligion er det ikke uvanlig at en bibel og et kors settes frem under høytidelige seremonier som egentlig skal være sekulære. Temaet var blant annet oppe i forbindelse med at Felipe VI som fersk konge i fjor endret reglene ved slottet. Den gamle tradisjonen med obligatorisk katolsk edsavleggelse ble byttet ut med en frivillig ordning der offentlige tjenestemenn selv kan få velge om de vil sverge troskap ved den kristne gud eller ikke.

Les: Den nye kongen dropper kors og bibel

Ordføreren som ble pepet ut i Argés representerer den sosialdemokratiske partialliansen Izquierda Unida (Det forente venstre) og tar over ordførervervet etter Partido Populars kandidat som har vært ordfører i byen siden 1991. Den tidligere PP-ordføreren var blant de som protesterte mot fjerningen av de religiøse symbolene. Izquierda Unida i Argés omtaler i en pressemelding hendelsen som et eksempel på manglende toleranse og respekt for mangfoldet som finnes blant innbyggerne i byen.

Foto: Alberto López (IU) under edsavleggelsen i Argés, med de religiøse symbolene satt til side.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter