Pedro Sánchez offisielt valgt til Spanias statsminister

Publisert

Representanter i kongressen stemte inn Pedro Sánchez for en ny periode med 179 mot 171 stemmer. Bare opposisjonspolitikerne på høyresiden stemte mot ham.

Sosialistleder Pedro Sánchez ble gjenvalgt som Spanias statsminister i en avstemning i parlamentet torsdag, og vant dermed en ny periode etter at et nyvalg i sommer viste seg å være resultatløst.

Avstemningen gjorde det mulig for Sánchez å danne en ny koalisjonsregjering på venstresiden etter at partiet hans – Spanias sosialistiske arbeiderparti (PSOE) – tapte knepent for sentrum-høyre-partiet Folkepartiet (PP) 23. juli.

PP klarte ikke å danne regjering med støtte fra Vox og andre høyreekstreme grupper.

Sánchez vant absolutt flertall i det spanske parlamentet, med støtte fra 179 lovgivere i det 350 seter store kammeret. Den eneste opposisjonen kom fra høyreorienterte parlamentsmedlemmer. Den spanske lederens seier ble sikret av den kontroversielle støtten fra seks mindre regionale partier, deriblant katalanske separatister og baskiske nasjonalister.

En amnestiavtale som Sánchez nylig tilbød katalanske separatister som brøt loven under regionens mislykkede løsrivelsesforsøk i 2017, førte til flere dager med opphetede debatter blant partilederne i parlamentet, men viste seg å være avgjørende for at sosialistlederen ble valgt.

Spanias rettsvesen har kritisert det foreslåtte amnestiet, som for øyeblikket vurderes av EU.

Sánchez kommer til å danne en koalisjonsregjering med det venstreorienterte partiet Sumar (Forente krefter).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter