13.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Over 10.000 skogbranner så langt i år

I følge statistikk fra departement for jordbruk og miljø har Spania hittil i år opplevd hele 10.488 små og store skogbranner. Over 130.000 hektar skog er til nå brent ned, tre ganger så mye som på samme tid i fjor.

Rapporten fra departementet konkluderer med at omtrent 50 % av alle brannene så langt i år skyldes uaktsomhet. Myndighetene ser alvorlig på situasjonen og oppfordrer folk til å være forsiktige.

Av de 10.488 registrerte brannene er 3.735 på mer enn ett hektar i utbredelse. Så langt i år har man opplevd 20 større branner, der mer enn 500 hektar skog har brent ned. Nærmere halvparten av alle brannene skjer i områder nord og nordvest i landet, først og fremst i Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland.

Lørdag 4. august ble det meldt om to nye branner, begge på Kanariøyene – den ene på La Palma og den andre på La Gomera. Søndag kveld var over 700 personer evakuerte fra de mest utsatte områdene. Brannen på La Palma så da ut til å være under kontroll, mens brannen på La Gomera fremdeles spredte seg raskt.

Av Ole C. Glad

 

Les også:

Katastrofal skogbrann – Nordmenn evakuert

– Selve evakueringen foregikk i praksis uten dramatikk

Brannen i bilder

Skogbrann på Orihuela Costa

Skogbrann i Sierra Helada

Skogbrann i Alfaz del Pi: Veien til Albir sperret i tre timer

Relaterte saker

- Advertisement -