Omdøper landets hovedflyplass

Publisert

Partido Popular har bestemt at landets hovedflyplass skal bytte navn til Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Adolfo Suárez var statsminister i Spania fra 1976 til 1981 og spilte en viktig rolle i landets overgang til demokrati. På tross av sin fortid som medlem av Francos gamle parti er han i dag høyt ansett av de fleste spanjoler. Suárez døde søndag 23. mars etter lengre tids sykdom.

Det skal være den andre offisielle oppkallingen av en flyplass i Spania. I 2006 fikk flyplassen Granada-Jaén i Andalucia navnet Federico García Lorca etter den kjente poeten som ble drept av fascistene i 1936. I tillegg har man flyplassene Pablo Ruiz Picasso Málaga og La Reina Sofía Tenerife Sur, men disse er ikke offisielt oppkalt skriver avisen El País.

De fleste spanjoler ser på Adolfo Suárez som en viktig politiker som kjempet for frihet og demokrati i årene etter Francos død, men ikke alle holder ham like høyt som regjeringspartiet Partido Popular. Nylig avdøde Suárez gjorde karriere under det gamle regimet og har en forhistorie som medlem av diktator Francisco Francos politiske parti Falange Española, fascistenes parti under borgerkrigen.

PP skal allerede i 2009 ha ønsket å gi flyplassen navnet etter den kjente politikeren, men partiet var da i opposisjon og fikk ikke gjennomslag for endringen. Nå er navnebyttet vedtatt og vil koste et sted mellom 500.000 og 1 million euro.

I 2013 hadde Aeropuerto de Madrid-Barajas 39,7 millioner reisende, noe som gjør flyplassen til den fjerde største i Europa. Anlegget har båret stedsnavnet Barajas siden det stod ferdig til bruk i 1931.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter