Økning i rapporterte tilfeller av vold

Publisert

I fjor ble 28.365 menn dømt for vold mot kvinner i Spania, en økning på 1,2 prosent fra året før. Samtidig økte også antall kvinner som anmeldte vold med 1,5 prosent, til 126.742 tilfeller. Det innebærer 347 rapporterte saker per dag, mens det samme tallet for 2013 var 342. Nærmere 70 prosent av anmeldelsene gjelder spanske kvinner, mens resten er kvinner av utenlandsk opprinnelse. Comunidad Valenciana er blant regionene som har flest rapporterte tilfeller, sammen med Balearene, Murcia, Andalucia, og Kanariøyene. Tallene ble offentliggjort fredag 20. mars av den spanske domstolsinstitusjonen mot kjønnsrelatert vold, Observatorio contra la Violencia Doméstica y de Género.

Foto: Kampanjebilde for hjelpetelefonen for voldsofre i Spania 016, Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter