Økning i dødsfall på spanske veier

Publisert

Antall dødsfall i trafikken i Spania har økt for første gang på elleve år. Til sammen 1688 mennesker omkom på veiene i 2014, åtte flere enn året før. Dette er en svak økning på knapt et halvt prosentpoeng. Resultatet bryter likevel med den positive trenden med stadig færre dødsfall, en utvikling som går helt tilbake til 2004, skriver avisen El País.

De endelige tallene over trafikkulykker i Spania for 2014 ble presentert av landets trafikkmyndigheter, Dirección General de Tráfico (DGT), mandag 6. juli. Forklaringen på hvorfor dødstallene nå går oppover etter elleve år med nedgang er flere. DGT begrunner selv den negative utviklingen med at bilparken i gjennomsnitt er blitt eldre og dårligere og at trafikken på veiene har økt. Videre ser man at andelen av de omkomne som ikke brukte bilbelte var på hele 23 prosent.

Alle er imidlertid ikke enige i forklaringen til DGT. Francisco Canes, leder for foreningen for trafikkofre (Asociación Estatal de Víctimas de Accidentes), sier til El Pais at selv om bilene ikke skulle være helt moderne har de passert den obligatoriske inspeksjonen Inspecciones Técnicas de Vehículos (ITV) og skal slik sett overholde alle nødvendige kvalifikasjoner for å være i sirkulasjon på veiene. Han mener DGT forsøker å bortforklare det som egentlig er problemet, nemlig mangel på det han omtaler som et «virkelig prosjekt» for å øke sikkerheten på veiene.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter