Nytt angrep i Catalonia: Fem terrorister drept

Publisert

Politiet i Catalonia skal natt til fredag 18. august ha avverget et nytt angrep i byen Cambrils 11 mil syd for Barcelona. Fem personer skal ha forsøkt å kopiere angrepet fra Barcelona ved å kjøre inn på strandpromenaden i byen, men skal ha blitt skutt og drept av politiet. Et ukjent antall personer er påkjørt og skadet, to av dem alvorlig.

De drepte i Cambrils (Tarragona) var iført bombebelter og kan ha tilhørt samme terrorcelle som gjerningsmennene i Barcelona. Et hus i byen Alcanar lenger syd i Tarragona knyttes til handlingen. Politiet ble først oppmerksomme på boligen etter at den ble totalrasert av en eksplosjon onsdag 16. august.

Eksplosjonen ble først oppfattet som en ulykke. Senere har politiet gjort funn som tyder på at huset var et tilholdssted for terroristene. Politiet undersøker om eksplosjonen i Alcanar kan ha fremskyndet terrorangrepet i Barcelona og senere i Cambrils. Foreløpig er ingen opplysninger bekreftet.Hovedmannen fra Barcelona ikke tatt

Politiet har pågrepet én person i forbindelse med terrorangrepet i Barcelona. Mannen ble arrestert kort tid etter hendelsen, basert på identitetspapirer politiet fant i varebilen som ble brukt i angrepet. Varebilen skal ha vært leid i denne personens navn. 

Det ble først opplyst i spanske aviser at mannen var 28 år, av marokkansk opprinnelse og med lovlig opphold i Spania. Senere er det sådd tvil om identiteten i det dokumentasjonen kan ha vært stjålet. Den pågrepne som fremdeles holdes av politiet skal i avhør ha opplyst at broren hans som hadde stjålet dokumentet. 

Politiet bekrefter samtidig at den hovedmistenkte i terrorangrepet ikke er tatt. Etter angrepet ble en nye varebil funnet i byen Vic rett nord for Barcelona, som knyttes til angrepet. Den islamske staten (IS) skal ha påtatt seg ansvaret for angrepet.

Les også:

13 personer bekreftet døde i terrorangrepet i Barcelona

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter