Nye rivaler gir billigere lyntog i Spania

Publisert

Minst to selskaper forbereder å tilby lyntog i konkurranse med statseide RENFE i Spania.

Fra 2020 vil de to selskapene åpner konkurrerende tilbud på linjene som kobler Madrid med Alicante, Barcelona, Valencia og Sevilla.

Fra 2020 åpnes det spanske tognettet for konkurranse noe man regner med vil forbedre tilbudet til de reisende og å presse ned prisene. Det lyses ut tre typer konsesjoner, alle med ti års varighet.

Lyntoget AVE har blitt en stor suksess i Spania. De reisende setter pris på en komfortabel reise direkte fra bysentrum uten alt stress man forbinder med en flyreise. Legger man til tiden det tar å komme seg til flyplassen, stå i kø for å sjekke inn og komme seg gjennom sikkerhetskontrollen er togtilbudet raskere og mer komfortabelt. Det er ingen vektgrense på bagasjen og sikkerhetskontrollen er langt enklere. Det er bare å møte opp minutter før avgang.

Den største klagen på AVE-togene er kostnaden. En tur retur billett kan lett koste over hundre Euro noe som gjør tilbudet vel kostbart for mange. Lyntoget er i dag mye brukt av forretningsfolk som pendler mellom hovedstaden og Spanias storbyer.

AVE-tog til Barcelona utsatt til 2022

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter