Nye kongemynter satt i sirkulasjon

Publisert

Én- og to-euromynter med bilde av Felipe VI ble tirsdag 3. februar satt i sirkulasjon i Spania. Til nå har myntene vært preget med ansiktet til tidligere kong Juan Carlos som abdiserte i juni i fjor. Endringen ble godkjent av det spanske finansdepartementet i oktober og trykkingen av de nye myntene startet 1. januar. De første årene er det beregnet en årlig emisjon på frie millioner av hver sort. De gamle Juan Carlos-myntene fortsetter som gyldig betalingsmiddel.

I tillegg til den nye én- og to-euroen vil myntsamlere kunne glede seg over to nye minnemynter i begrenset antall. Myntene har kunngjøringen av den nye kongen 19. juni i fjor som tema og består av en spesiell 2-euromynt som inngår som betalingsmiddel og en egen 30-euromynt kun av samleverdi. Bilder av de sistnevnte myntene er foreløpig ikke offentliggjort, skriver avisen ABC.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter