Bedre kollektivtilbud nord på Costa Blanca

Publisert

Distriktet Marina Baixa, hvor Altea, Alfaz del Pi, Villajoyosa og La Nucia inngår skal få et bedre kollektivtilbud. De fleste rutene vil starte og slutte i Benidorm men knytte sammen landsbyer lenger oppe i dalene i retning Guadalest, Polop, Callosa osv.

Mange kommuner spesielt innover i landet mangler bussruter. Regionale myndigheter i Valencia har lagt frem et forslag som skal bedre forbindelsen kommunene i mellom og knytte dem opp mot Benidorm og andre byer langs kysten. Travle steder som distriktssykehuset i Villajoyosa, kjøpesenteret i Finestrat, Fuentes de Algar, populære badestrender og turistattraksjoner skal prioriteres.

I forslaget som er lagt frem tas det høyde for at befolkningen i sommermånedene mer enn fordobles enkelte steder. Selskapet som får oppdraget må kunne stille til disposisjon 72 busser, fordelt på 26 forskjellige bussruter.

De fleste rutene vil starte og slutte i Benidorm. I følge Alicante-avisen Información er forslaget sendt ut til høring slik at berørte kommuner, firmaer og andre skal kunne komme med innspill og forslag til endringer. Nyheten er gjort kjent gjennom offentlige orientering i Valencia (Diario Oficial de la Generalidad Valenciana).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter