Ny lov for elsparkesykler gjelder fra neste år

Publisert

Fra og med januar 2024 må alle elektriske sparkesykler og andre enkeltpersonkjøretøy i landet oppfylle nye krav fra det spanske transportbyrået (DGT).

Alle slike kjøretøy som selges fra og med 22. januar neste år, må være produsert av godkjente merker og være av bestemte modeller, som vil bli oppført på byråets nettsider.

I de nye direktivene heter det at høyeste tillatte hastighet skal være mellom seks og 25 kilometer i timen (avhengig av type kjøretøy), selvbalanserende kjøretøy kan ha en effekt på opptil 2500 W, mens de uten må ha mindre enn 1000 W, de må ikke veie mer enn 50 kg og ikke være lengre enn to meter.

I tillegg må alle kjøretøyene ha to separate bremser. Kjøretøy med færre enn tre hjul må ha et balansesystem som skal brukes når de står stille. Det er ikke lenger tillatt å ha glatte dekk, og alle må ha lys, inkludert bremselys.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter