Ny flygelederstreik i Spania

Publisert

Spanske flygeledere (USCA) varsler delvis streik i september og oktober. Datoene som er valgt ut er 26. september og 3. oktober. Streiken vil vare i tolv timer fra klokken 06:00 til 18:00. Forsinkelser på de gitte datoene bør påregnes, men i tråd med spansk lov garanterer flygelederne en minimumservice under streiken. Aksjonen er en protest mot spanske myndigheter som ikke har villet reforhandle sanksjonene mot USCA-ansatte fra 2010 da streik lammet spanske flyplasser og 200.000 passasjerer ble berørt.

Flygelederstreiken til Unión Sindical de Controladores Aéreos (USCA) er en oppfølging av aksjoner gjennomført i juni og juli.

Les: Flygelederstreik i juni

Den nye runden med protester sammenfaller med bakkeansattes streik ved flere store flyplasser i september, en streik som vil foregå på utvalgte dager og tidspunkter gjennom hele måneden.

Les også: Bagasje-streik på spanske flyplasser

Sistnevnte streik er en følge av brudd i forhandlinger mellom fagforeningene CCOO, UGT og USO og ledelsen i selskapet Menzies Aviation Ibérica som driver innsjekkings- og bagasjeservicen for flere flyselskaper.

Foto: Kontrolltårnet ved Aeropuerto de Barcelona-El Prat.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter