Ny bok om den spanske borgerkrigen

Publisert

I våres trykte Spaniaposten et utdrag av manuset til boken ”Tusen dager”. Nå har forfatterne Jo Stein Moen og Rolf Sæther ferdigstilt bokprosjektet, som fokuserer på Norge og nordmenns rolle i den spanske borgerkrigen. Forfatterne mener det fra før er skrevet alt for lite om temaet.

”Tusen Dager” tar for seg en rekke sider ved krigen, som blant annet det politiske og diplomatiske spillet i Norge under borgerkrigens gang, næringslivets kampanje for å anerkjenne Franco, ukjente norske enkeltskjebner i forbindelse med krigen, den humanitære innsatsen og den kontroversielle non- intervensjonspolitikken.

Boken inneholder dessuten en oppdatert liste over norske frivillige som deltok i den spanske borgerkrigen, samt spesialtegnede kart og upubliserte fotografier.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter