Nok et rekordvarmt år

Publisert

Året 2016 blir trolig et av de varmeste som er målt på Costa Blanca og resten av Comunidad Valenciana. Spesielt har høsten vært mild med høye temperaturer både i september og november. Siden 1940 har man bare to ganger tidligere sett liknende tilstander. Det var i 2014 og 2015.

De siste tre årene i Valencia-regionen har vært de varmeste siden 1940 eller eller lenger tilbake, skriver avisen Información. Målingene er hentet fra spansk meteorologisk institutt Aemet og gjelder til og med november. Foruten en varm vår og sommer har man fått merke høye temperaturer både i september og november.

I september kunne man de fleste steder i Spania notere uvanlig høye temperaturer. Den 5. september ble det målt over 45 grader i flere byer, noe som var ny rekord for denne måneden. Den høyeste temperaturen ble registrert i Las Cabezas de San Juan i Sevilla-provinsen med hele 45,4 grader. Alicante-provinsen var ikke langt unna den samme varmen, med 42,9 grader målt i Orihuela. Forrige gang det var tilnærmet like varmt i Spania i september skal ha vært i 1988.

Les også: Varmerekord i september

Varmen fortsatte måneden etter, noe som blant annet ga seg utslag på Costa Blanca. Den 3. november kunne Alicante by vise til den varmeste temperaturen i Europa, hele 29,3 grader.

I følge målinger fra forskere ved universitet i Alicante hadde ingen europeiske byer målt høyere temperatur. Målingen la også langt over normal gjennomsnittstemperatur for november og var ikke langt unna Alicantes varmerekord for denne måneden på 30,6 grader, målt i 1949.

Les også: November i Alicante – varmest i Europa

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter