Nærmere ti millioner passasjerer

Publisert

Flyplassen El Altet i Alicante har hatt en tydelig økning i flytrafikken i 2013. Mens antallet passasjerer i fjor var på 8,8 millioner, er tallet i år ventet å ende på rundt 9,6 millioner. Flyplassen har hatt en nedgang i etterspørselen blant spanjoler, men opplever likevel vekst grunnet en sterk økning i internasjonal trafikk – spesielt fra de nordiske landene. Antallet reisende fra Norge har (til og med november) økt med hele 31 prosent, ca. 140.000 flere enn på samme tid i fjor. Av de nordiske landene har Norge klart flest reisende.

Økningen i passasjertrafikken kommer på tross av at Ryanair har lagt ned sin rute til Madrid og at man har fått en generell reduksjon i antall avganger til og fra hovedstaden. Det antas at flyplassen har hatt lavere etterspørsel fra spanjoler grunnet den nye hurtigtogforbindelsen (AVE) mellom Madrid og Alicante.

Siden 2011 skal flyplassen ha hatt en nedgang på rundt en halv million reisende innad i Spania. Økt etterspørsel fra utlandet gjør imildertid at El Altet likevel opplever vekst.

Antallet utenlandske passajserer er klart størst. Mens innenlandsreiser i år er beregnet til rundt 1,1 millioner passasjerer, er den internasjonale trafikken ventet å havne på rundt 8,5 millioner. Totalt gjør det høye antallet passasjerer at El Altet er den sjette mest trafikkerte flyplassen i Spania. Målet for neste år skal være å komme opp i over 10 millioner reisende – noe som mest sannsynlig vil gjøre Costa Blanca-flyplassen til den femte største i landet, foran Gran Canaria.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter