Murcia-presidenten går av etter korrupsjonsanklager

Publisert

Murcias regionspresident Pedro Antonio Sánchez (PP) går av etter bedrageri- og korrupsjonsanklager. Sánchez som representerer regjeringspartiet Partido Popular nektet lenge å trekke seg, men måtte til slutt gi etter for press fra eget parti. Den omstridte PP-politikeren er tiltalt i to forskjellige korrupsjonssaker.

Opposisjonspartiene i Murcia-parlamentet, PSOE, Podemos og Ciudadanos, hadde allerede satt frem et mistillitsforslag mot regionspresident Pedro Antonio Sánchez (PP). De tre partiene stilte krav om at presidenten måtte byttes ut dersom Partido Popular skulle beholde styringen i regionen.

Etter at Sánchez trakk seg tirsdag 4. april ble det klart at PP fortsetter med den samme regionsregjeringen, med partiets María Dolores Pagan som konstituert president. Deretter vil 33 år gamle Fernando López Miras overta som ny president.

Pedro Antonio Sánchez trekker seg fra presidentvervet, men fortsetter tross korrupsjonsanklagene som folkevalgt i Murcia-parlamentet.

Pedro Antonio Sánchez (PP) har vært regionspresident i Murcia siden juli 2015. Han ble først tiltalt i den såkalte Auditorio-saken fra tiden han var ordfører i Murcia-kommunen Puerto Lumbreras (preioden 2003 til 2013). Tiltalen gjelder bedrageri og korrupsjon i forbindelse med byggingen av byens nye kulturhus.

Senere ble det klart at tiltale også er tatt ut i Púnica-saken, en større korrupsjonssak i Partido Popular som strekker seg over flere regioner. Sistnevnte sak har likhetstrekk med Gürtel-saken i det politiet mener å ha avdekket et større nettverk av aktører som ved hjelp av bestikkelser oppnådde tjenester og oppdrag hos PP-politikere i forskjellige kommuner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter