Murcia-president risikerer fem års fengsel

Publisert

Murcias tidligere regionspresident Pedro Antonio Sánchez fra Partido Popular risikerer fem års fengsel for bedrageri og korrupsjon. Sánchez har vært etterforsket i flere av partiets korrupsjonssaker, blant annet i Púnica-saken der over femti politikere, offentlige ansatte og næringsdrivende ble arrestert i 2014.

Påstanden om fem års fengsel mot Pedro Antonio Sánchez (PP) gjelder eks-presidentens tilknytning til det antatt korrupte nettverket i Púnica-saken. Konkret er Sánchez beskyldt for å ha leid inn en IT-ekspert gjennom forbindelsene til Púnica-nettverket. Målet med oppdraget skal ha vært å forbedre rykte sitt på Internett. Ved hjelp av eksperter på informasjonsteknologi og en ansatt i en avis ville Sánchez forsøke å «begrave» uheldige søkeresultater på navnet sitt. Oppdraget ble betalt av regionsadministrasjonen i Murcia. Den tidligere Murcia-presidentes omdømme skal ha vært skadet etter anklager om korrupsjon i den såkalte Auditori-saken i 2014.

 

Flere korrupsjonssaker

Sánchez (som også var Partido Populars partileder i Murcia, da han gikk av) er anklaget for korrupsjon i flere saker, blant annet den såkalte Auditorio-saken fra tiden han var ordfører i Puerto Lumbreras. Tiltalen gjelder bedrageri og korrupsjon i forbindelse med byggingen av byens nye kulturhus.

Senere ble det klart at tiltale også var tatt ut i Púnica-saken, en større korrupsjonssak hos Partido Popular som strekker seg over flere regioner. Sistnevnte sak har likhetstrekk med Gürtel-saken i det politiet mener å ha avdekket et større nettverk av aktører som ved hjelp av bestikkelser har oppnådd tjenester og oppdrag hos PP-politikere i forskjellige kommuner. Det antas at offentlige kontrakter for rundt 250 millioner euro er gått til nettverkets firmaer. Politikere og offentlig ansatte skal ha tatt 2-3 prosent av det enkelte kontraktsbeløpet i kommisjon. I 2014 aksjonerte politiet Guardia Civil og arresterte 51 personer i saken (politikere, offentlige ansatte og næringsdrivende).

Pedro Antonio Sánchez (42) var ordfører i kommunen Puerto Lumbreras i Murcia fra 2003 til 2013. Deretter gikk han over til å inneha forskjellige politiske verv i regionsadministrasjonen i Murcia. I 2015 ble han utnevnt til regionspresident, et verv han måtte forlate i april i fjor etter de nye anklagene om korrupsjon.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter