7.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15 C
Las Palmas de Gran Canaria

Malaga og Kanariøyene til fase 2 Alicante venter en uke til

Valencia-regionen blir liggende en uke etter Andalucia om helsedepartementet velger å høre på anmodningen fra de regionale myndighetene.

Costa del Sol og Kanariøyene til fase 2 Costa Blanca venter en uke til

Valencia regionen kunne søkt helseministeriet om å utsette ned-skaleringen fra fase 1 til fase 2 førstkommende mandag. Man velger å vente til 1. juni. Junta de Andalucia derimot ber om at hele regionen går til fase 2 mandag 24. mai. Dette til tross for at Malaga og Granada-provinsen bare har vært en uke i fase 1 mens resten av Andalucia følger den vanlige tidsplanen etter snart å ha vært i dagens fase i to uker.

På Kanariøyene ønsker de regionale myndighetene at alle øyene går til fase 2 fra og med mandag 25. så alle øyene får lik status. La Gomera, Hierro og La Graciosa er allerede i fase 2.

Valencia-regionen vil på stranda allerede 1. juni

Myndighetene for Valencia-regionen har bedt staten om lov til å åpne strendene for bading allerede i fase 2, fra 1. juni, selv om denne typen aktivitet egentlig ikke skal tillates før den siste fase 3. Økende temperaturer langs Middelhavet og lave smitte-tall fra regionen er argumentet fra Valencia.

Nytt i fase 2

Man kan fritt ta en tur på stranden i fase to, men bading og svømming for folk flest må vente til fase 3. Pr dags dato er det bare tillatt for idrettsutøvere å være i vannet, selv om enkelte kommuner har latt sine innbyggere sole seg og bade innenfor bestemte tidspunkt.

Når en region eller provins er i fase to er det enklere å samle store grupper til både kulturelle og mer private arrangementer som bryllup f.eks. Det blir også enklere for større butikker og handlesentra å åpne. Restaurantene kan endelig åpne for gjester innendørs. Kino og teater for også åpne, dog med begrensninger.

Helsedepartementet vil vurdere situasjonen i Spanias regioner de neste dagene og trolig publisere avgjørelsen i løpet av helgen.

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]

1 kommentar

Comments are closed.