Madrids gater fulle av søppel

Publisert

Etter elleve dager med streik er Madrids gater forvandlet til en søppelfylling. Renholdansatte har lagt ned arbeidet i protest mot oppsigelser. Ordfører Ana Botella (PP) har fått kritikk for ikke å gjøre noe, men mener selv at problemet skyldes en arbeidskonflikt som ligger utenfor hennes kontroll. Dersom partene ikke kommer til enighet, vil et annet selskap gå inn og rydde opp.

Streiken blant de rundt 6.000 ansatte som jobber med renhold av byen har for mange blitt et symbol på dårlig politisk styring. Torsdag 14. november annonserte imidlertid ordfører Botella at kommunen ville ta affære og at et annet selskap ville bli satt inn for å gjøre jobben.

Selskapet som midlertidig skal redde byen fra alt søppelet heter Tragsa og er en statlig drevet bedrift. Det har gjort at enkelte harselerer over kommunen som vil ha økt privatisering av offentlige tjenester, men som ser seg nødt til å hente inn et offentlig eid selskap når de private selskapene svikter.

Konflikten startet 5. november da ansatte i selskapene FCC, OHL, Sacyr og Ferrovial la ned arbeidet i protest mot oppsigelser og kutt i lønninger. Over tusen arbeidsplasser skal være truet. Siden det har det kun vært en begrenset henting av søppel, noe som har ført til overfylte containere og en stank i byens gater.

I tillegg er det i alt kaoset oppstått et betydelig problem med hærverk, der containere og søppelkasser er brent og ødelagt for rundt en halv million euro. Dersom det ikke er kommet til en løsning på konflikten innen midnatt 15. november, vil gatene bli rengjort av Tragsa.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter