Må skrive om Spanias historie

Publisert

Etter funn ved en arkeologisk utgravning i Badajoz må man revurdere deler av Spanias historien. Frem til nå har man antatt at Tartessian-kulturen som bebodde den Iberiske halvøya fra det 9. århundre før Kristus frem til det 5. ikke var spesielt sofistikert. Men nå har nye funn ved et enormt to-etasjes hus fra perioden, gjort at man må revurdere dette. Man har funnet gjenstander av gull, bronse og elfenben i tillegg til fire statuer som krever en stor grad av teknikk for å lage.

Badajoz ligger på grensen til Portugal mellom Sevilla og Caceres.

Man har funnet fem byster i tilnærmet naturlig størrelse. De er så godt utført at man tydelig kan se ansikts-trekkene. Man kan også se at bystene likner andre man har funnet i Hellas og Etruria. Det er øre-ringer man fant i utgravningen som har gjort at man kan datere funnet til Tartessian-kulturen man vet bebodde det konkrete området fra 500 BC til 400 BC, altså århundrene før Kristi fødsel.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter